Zzp’ers

 

Werken vanuit uw eigen onderneming (of als ZZP’er) kan fiscale voordelen bieden. Echter, er zijn een aantal facetten waar u aan moet denken.

Zoals bekend worden er geen nieuwe VAR-verklaringen meer afgegeven sinds 1 mei 2016. Op die datum is de Wet Deregulering Arbeidsrelaties in dienst getreden. Dit betekent dat u als ZZP’er in plaats van een VAR gebruik dient te maken van een modelovereenkomst (zie ook www.belastingdienst.nl)

 

Werkwijze

Indien u als zelfstandige op een project wil werken laten wij de uiteindelijke opdrachtgever een vragenlijst invullen zodat Yellowstone kan beoordelen of het project niet als fictief dienstverband kwalificeert, sluiten wij een modelovereenkomst met uw onderneming en wordt u onze opdrachtgever. U stuurt ons maandelijks een factuur, inclusief BTW. Het factuurbedrag storten wij zo spoedig mogelijk op uw rekening. Groot verschil met andere constructies is dat wij in dit geval geen loonheffingen en sociale lasten afdragen.Yellowstone sluit een overeenkomst met uw onderneming en wordt uw opdrachtgever. U stuurt ons maandelijks uw factuur, inclusief btw. Het factuurbedrag storten wij zo snel mogelijk op uw rekening. Groot verschil met andere constructies is dat wij in dit geval geen loonheffing en sociale lasten afdragen.

Taal
Nederlands
  • Nederlands
  • English